Fără categorie

„Cumintenia pamantului”…!

„Talibanul diliu” sau cum a fost „rebotezat” dupa trei ani „Cumintenia pamantului” doar pentru simplul fapt ca avea si inca mai are niste „iesiri” destul de haioase. Pentru un animalut de casa (de companie), la prima vedere pare firav si foarte linistit. Un simplu motanel gasit acum trei ani la iesire din orasul Anina jud. Caras-Severin. Timpul a trecut repede si a devenit ceea ce astazi al alintam uneori „dilimacul”. Este cuminte, linistit si cu trasaturi tipice unei feline. Si totusi nu-i cum pare la prima vedere, nu-i cum pare, departe gandul acesta. Aparentele inseala. El, alias mustaciosul, spre seara in jurul orelor 20:00 il apuca infoiatul, mersul in diferite pozitii, macanitul, ridicatul cozii, intortochiatul cozii precum si alergatul prin casa de unul singur, dupa te miri ce personaje isi poate inchipui sau vedea . Nu demult am avut impresia ca alearga la vreun concurs (campionat) de formula F1, cel putin pentru ocuparea locurilor la grila start…era singur si deodata s-a „cocoșat” si s-a ridicat parul pe el, a ridicat coada si a inceput reprezentatia. O reprezentatie demna doar de monoposturile prezentate de vestitele McLaren, Ferrari, Mercedes…! Spre marea surprindere a celor din casa nu scotea „gaze arse pe esapament” si nici nu lasa urme de franare pe podea sau gresie, lucru care nea pus pe ganduri referitor la anvelope. Erau de vara sau iarna?

Asta-i „talibanul diliu, cumintenia pamantului, kotzishone, kokomirtzu, marele alb, dilimush, cocarlau zbanghiul, socio) sau mai stiu eu ce denumiri a adunat in cei trei ani!

In final este motanul casei, Felix, o iubire bibelou de portelan!

Ne bucuram de el, el se dezmiarda alaturi de noi…cu totii ne bucuram de viata.
Voi mai revenii si cu alte postari in viitorul apropiat. Pina atunci sa fim sanatosi si mereu cu gandirea tanara.
Al vostru umil servitor pisicesc…ErikMotantzu!

Ce crezi?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

7 Comments

  1. Ne bucuram ca impartasim povestea noastra cu persoanele dragi si iubitoare de animalute.
   Sanatate multa si nu uitati!
   Pisiciti-va…!
   Semnat: Motanul Felix.

 1. Deci mie îmi vine sa îl pupacesc. E mortal. Mi se face dor de toți pisoii mei de acasă. Am avut 9 la țară acum a mai rămas doar 1. Eram bucuroasa când ii vedeam dimineața cum stăteau aliniați și așteptau mâncare. Sa aveți grija de „cumințenia pământului” 🥰❤️

  1. Va multumesc pentru raspuns la postare. Eu le spun „mici cersetori de iubire si afectiune”. Tot ceea ce le oferim, intorc inzecit prin gesturile lor…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole