Fără categorie

„Muntele Mic”- nu atat de mic pe cum suna numele…dar splendid!

Dimineata devreme in jurul orei 06:00 ne-am trezit cu ideea de a evada intr-un loc racoros si frumos. Imediat ideea s-a pus in practica. Dupa mici pregatiri am plecat la drum catre „micutul” munte Mic.

Dupa 45-50 minute o voce ne anunta ” intrati in sensul giratoriu si il parasiti la a doua iesire”- iesire Caransebes spre Zervesti. In mai putin de 15 minute te intampina o padure deasa cu o umbra placuta si un aer racoros mult diferit de cel al orasului.

Incepe urcusul, timp in care masina un Peugeot 2008-noua versiune, isi pune la contributie „calutii putere” si sistemul „grip power” conceput pentru urcare pe zone cu nisip, pietris, noroi, iarba…etc.

Se descurca, se descurca leuțul frantuzesc, cei 130CP isi spun cuvantul, diferit fata de vechiul 207. Ajunsi sus pe platou ti se deschide orizontul din toate punctele cardinale. Peste tot munte, verdeata, pajisti, conifere, foioase si un cer albastru pictat ici colo cu mici norisori de diverse forme. O imagine superba, de vis, ca intr-o poveste in care ai vrea sa locuiesti acolo, intr-o mica casuta incalzita la foc de lemne, alaturi de persoana iubita, un pisic(Felix), un caine(Herro) si de ce nu trei broscoi testosi( Dora,Coral,Oogway)…:)))).

Ne plimbam, vizitam, privim, adulmecam aerul curat si ozonat, privim norii in graba lor cum trec, facem poze, filmulete….si timpul trece cum nici nu ne inchipuim.

Pe linga toate astea, m-am bucurat de cateva legaturi radio in benzile de 2m si 70cm, atat frecvente simplex cat si de repetor, cu diversi prieteni radioamatori…YO2CPZ-Lajos/TM, YO2BF-Oscar/TM, YO2CJX-Gil/Caransebes, YO2AAG-Boby/TM, YO2ZQ-Gyuri/AR. Din varful muntelui am reusit cu un „simplu” handy (5W) să deschid si sa port discutii pe repetoare din Timisoara, Vf.Tarcu, Vf.Semenic, Hateg, Resita si Lugoj. Bucuria a fost mare deoarece in situatia de pandemie nici noi radioamatorii nu am avut parte de intalniri, simpozioane, targuri radioamatoricesti.

Dupa toate aceste mici bucurii, incepe coborarea, agale, incet dar multumiti si bucurosi ca am mai marcat in agenda o frumusete a acestei tari.

Daca vreodata aveti drum incolo, nu ezitati sa urcati pe „micul” munte Mic. Merita fiecare clipa!

Puncte negative: Drum relativ bun dar alocuri cu sparturi, si foarte foarte ingust. Doua masini trec foarte foarte aproape una de alta.

Calatorului ai sade bine cu drumul…si-am incalecat pe o șea si v-am relatat povestea mea!

Ce crezi?
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole