frumushatza

Rata Salbatica!

De o buna perioada de timp observ ca pe cursul raului Bârzava, râu ce traverseaza municipiul Resita au revenit din nou ratele salbatice. Grupuri si grupuri, care mai de care colorate si mai măcănețe si haioase. Dimineata cam in jurul orei 06:45 plec catre bulevardul Revolutia din Decembrie, care margineste unul din malurile Bârzavei pentru a merge la serviciu.

Acolo „reprezentatia” este inceputa odata cu aparitia primei raze de soare si cum se „crapa” de ziua. Plutesc dinspre centrul orasului in jos ca niste barcute, se opresc, si la un moment dat isi iau zborul inapoi catre centru de unde au plecat. Doar intr-o dimineata am numarat pe cursul apei in jur de 18 „măcănețe” plutitoare. Sunt convins ca si in cartierele vecine strabatute de Bârzava mai sunt rate salbatice, deoarece lumea vorbeste din vazute si auzite. Nu-i rau deloc.

O „reprezentatie” demna de orice lauda. Alaturi de ratele salbatice mai zboara si porumbeii si randunicile. Se pare ca se inteleg si se accepta intre „familii”.

Interesant cum pot animalele sa se inteleaga intre ele si in multe cazuri noi oamenii nu o putem face.

Nu-i asa ca este un lucru interesant?…

Va multumesc din suflet ca a-ti rupt din timpul vostru pretios pentru a citii aceste cateva randuri si va doresc un weekend de exceptie!

Ce crezi?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole