pe drum

No amu dară, ni la el, dacă-i concediu…Maramu sa fie!

O casuta tipica zonei…!

Am ales Maramures pentru ca mi-am dorit mereu sa vizitez plaiurile unde parintii mei si-au petrecut o parte a copilariei lor. Nu in Maramures dar nu departe, in Boghis Băi si Crasna(Sălaj). Din tinereti au luat calea oraselor industrializate, visul omului de atunci, unde amandoi s-au cunoscut si astfel au întemeiat o familie.

Locurile de aici sunt frumoase precum orice loc din Romania, doar sa fim buni, si sa stim sa apreciem ceea ce tara asta ofera turistic.

Avem paduri, baraje de acumulare, rauri, paraie, podisuri, depresiuni, dealuri, munti, defilee, delta tot ceea ce multor tari le lipseste.

!!!Si totusi alte tari sunt inaintea noastra la turism…!!!dureros

Am postat cateva poze (slab calitative mea culpa), doar pentru a incanta ochii cititorului. Recunosc, nu sunt un fotograf profesionist, nu sunt poze de exceptie, dar daca vreodata treceti prin zona asta, pe la Ocna Sugatag, Sapinta, Firiza, Capilna, Cavnic nu ezitati sa opriti si sa admirati peisajele, casele in stilul maramuresean…merita”savurat” momentul!

Nu ezitati sa gustati din preparatele culinare tipice zonei. Daca sunteti si un gurmand, atunci cu siguranta va veti desprinde greu de o pensiune, de un restaurant, motel sau hotel. Preparatele din carne, gulashuri, tochiturile, branzeturile, afumăturile (porcicole cum le spun eu), te „dispera” in sensul bun al cuvantului. Culoarea, textura, mirosul si gustul sunt dementiale. Orice bucata gustata, este o mica lupta cu ceea ce se cheama bucataria traditionala romaneasca maramureseana….

Eu unul am simtit-o pe pielea mea la Complexul Turistic „Caprioara” linga barajul de acumulare „Firiza” dupa Baia Mare…in sus spre munte.

Link: http://complexcaprioara.ro/

Servirea de nota 10+, bucatele atent alese pe mese, vinuri bune, palinka traditionala( care poate tine loc de carburant) si are cifra octanica mai ridicata decat orice benzina, horinca, răcoritoarele fresh proaspete si un personal de exceptie, care stie sa atraga clientela si sa o faca sa revina. De curatenie nu mai vine vorba…

Asta este turism adevarat practicat de oameni cu suflet si dedicare pentru asa ceva si atragerea clientilor spre zonele lor!

Am intalnit masini si oameni din Franta, Italia, Germania, zonele Buzau, Roman, Bucuresti, Suceava, Iasi, Timis si fireste multi din Satu Mare, Salaj si Baia Mare localnici.

Cam asta-i pe scurt cu maramu, palinka, horinca si cel mai haios cimitir, cel din Săpânta, unde si defunctul rade la dedicatiile inscriptionate pe cruci.

O saptamina cu spor in toate si o zi superba cititorule!

Lume multa, destindere, relaxare, muzica, dans, mancare buna….pe scurt:

ROMÂNUL STIE SĂ SE DISTREZE!!!

Transportul a fost asigurat de catre firma 33XYL.SRL…leuțul Peugeot 2008(seria 2021) caruia ai spun: „Merci beaucoup petit lion!”

Ce crezi?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com