credinta / d-ale noastre / frumushatza

SarGetia

28.10 – 01.11.2023, dintr-o sambata pana miercuri…

Profitand de vacanta copiilor, am rezervat o camera la „Popasul Dacilor” din Gradistea de Munte, un loc ca o cabana, frumos, curat, cald si invaluit de ospitalitatea gazdelor, mancare buna, cafea buna, tuica buna, bere buna… Cred ca vor putea spune mai multe pozele… 🙂

Langa „Popas” se gaseste si „Perla Dacilor”, toata amenajarea fiind o afacere de familie, dupa cum am aflat… Daca esti interesat(a), mergi, iar daca vrei sa si stai cateva zile, fa o rezervare, asa ai sanse sa te poti caza acolo ca sa vezi „Sarmizegetusa Regia„, aflata la 6 kilometri, sau „Cetatea Blidaru” sau „Cetatea de la Costesti – Cetatuie„, pe care le-am vazut si o sa le vezi si tu mai jos… Am incercat sa simt acel fior pe care, se zice, il simti in zona… N-am reusit decat la Blidaru, dupa un drum, relativ greu, prin padure, pe poteca…

Dar, inainte de a merge la Regia, am vrut sa vedem „Fețele Albe„, care, dupa cum vezi, nu s-a dezvaluit ochilor noștri, ca am luat-o pe alt drum, din parcarea de la Regia. Peisajul tomnatic a creat in mine o senzatie deosebita, prin paleta de culori ce ne impresura… (uau, ce frumos, dar sec, spus… 😉 ). Iata:

Dupa vreo 4 borne „Via Transilvanica„, am decis intoarcerea, lasand Regia pe maine zi…

Maine zi a venit, ca sa vezi… 🙂 , si am vazut Cetatuia de la Costesti, sîc-sîc…

ca, apoi sa ajungem pe Platoul Tarsa, cu vedere faina catre Retezat…

Maine-maine zi a venit si randul Regiei… Te invit sa o vezi si in pozele facute de mine:

, apoi cu o incordare, si atunci, si acum cand scriu, am (re)vazut Blidaru, iar acolo, cum spuneam, parca am simtit traiul celor de acum 2000 de ani. Vezi pozele si tu..

Cam atat. A, in timpul repausului de masa, la Popas, am frunzarit cartea „Îndăcitul„, scrisa de VLADIMIR BRILINSKY, pe care te invit sa o citesti, ca prezinta zona si lupta pentru zona, intr-un mod deschis si original.

Ca si concluzie, cand si daca ti se face dor de natura, zona Cetatilor Dacice merita vazuta si traita. Drum bun sa ai.

Ce crezi?
+1
1
+1
0
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
un om...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole